Leke Giderme - Dermapen

Pendik Güzellik Merkezi; Dermapen

 Dermapen  ile dikey olarak cilde birden fazla iğne ile micro kanallar açılır.90 derecelik iğneleme sayesinde çok daha az epidermal hasar oluştuğundan müşteri için çok daha güvenlidir.Dermapen otomatik ve titreşimli iğneleme sayesinde ağrı oluşumunu azaltırken, ürünlerin emilimini arttırarak tedavi etkinliğini arttırır. Dermapen  ile kombine uygulamalar imkanı sayesinde ablatif olmayan, örneğin Fraksiyonel Lazer Tedavisi, IPL ve Kimyasal Peeling gibi tedavilerden daha efektif sonuçlara ulaşabiliriz.Dermapen  uygulamalarının diğer bir yararıda diğer cihaz uygulamalarıyla mukayese edilemeyecek maliyet avantajıdır.

 Tam da bu noktada etkinliği defalarca ispatlanmış akupunktur tedavilerinde kullanılan iğneler insanlar için umut olmuştur. Ciltte kontrollü bir biçimde tahribat yaratma prensibine dayanılarak üretilen Dermapen tedavi sistemi Amerika’da son zamanların en iyi cilt gençleştirme sistemi seçildi. Bu tarz cilt problemlerinde ‘Mezoterapi’ denilen, cilt yüzeyine ilaç enjekte etme sistemi uzmanlar tarafından yaygın olarak kullanılmakta. Dermapen sistemi tüm cilt tedavisi ilaçları, vitaminleri ve prp ile kombine olarak kullanılabilmekte. Kullanılan ilaç, vitamin ve kendi kanımızdan elde edilerek uygulanan prp işlemin de de tamamının cilt tarafından emilmesini sağlayan Dermapen sistemi bu özelliği sayesinde kullanılan bütün solüsyonların etkinliğini maksimuma çıkarıyor ve bu özellikleriyle son derece cazip. 

 Akupunktur iğneleri kullanılarak geliştirilen Dermapen tedavi sistemi artık Türkiye’de de kullanılmakta. Dermapen tedavisi günümüzün en önemli cilt problemlerinden olan sivilce izleri, gözenekler, cilt yenileme, güneş lekelenmeleri, göz çevresi problemleri de dâhil olmak üzere birçok cilt probleminde kullanabileceğimiz bir sistem.

 Herhangi bir yan etki riski olmayan bu uygulama çok kısa süre içinde sonuçlarını göstermekte. Dermapen’de bulunan kılcal küçük iğneler yukarı aşağı hareket ederek cildin 1 cm karelik alanında 1000 mikro delik açar. Bununla birlikte cilt problemine göre kullanılan ürünler hızla dermapen ile birlikte açılan kanallardan emilmesi sağlanır.

Açılan mikro kanalların derinliği de ayarlanabilir olduğu için yan etki riski yoktur. Kişinin sosyal hayatını etkilemez. Ciltte kolajen üretiminde artış, bununla birlikte ciltte parlaklık ve sıkılaşma ilk olumlu etkileridir diyebiliriz.Genellikle kanamasız olan bu tedavi sistemi, Türkiye’de de sıkça tercih edilecek gibi görünüyor.  Tabi sistem, farklı cilt problemlerinde farklı tedavi protokolleri gerektirebilir.Cilt problemlerine göre  2 ile 6 Dermapen seansı ile istenilen sonuçlar gözlenebilmekte.  6 ayda bir tekrarlanan Dermapen seansları, kırışıklık tedavisinde daha kalıcı sonuçlar elde etmemizi sağlayabilir. Gençleşmek için başvurabileceğiniz yöntemlere bir yenisi daha katıldı. Değmesinler gençliğimize, güzelliğimize. 

 Mikro iğneleme Sistemi ve Dermapen nedir?

 Skar tedavisi için mevcut skar da kontrollü hasar oluşturarak remodelling fazını yendıen düzenlemek mevcut kollajen dizilimini çapraz bağlarını kırmak çok eskilere dayanan bir yöntem olsada bu işlem için mikroiğneleme ve dermaroller sisteminin kullanımı 2000 li yıllarda kullanılmaya başlamıştır.

 Camirand et al ; 1997 yılında mevcut hipokromik skarlara tattoo uygulaması yaparken uygulamadan 2 yıl sonra mevcut skar dokusunun regrese olduğunu farketmesi üzerine hastalarına tatoo makinasının iğnesine boya koymadan kollajen demetlerini parçalamayı ve remodelling sağlamayı hedefleyerek çalışma yapmış ve skar dokusunun gerilediğini görmüştür.

 Camirand ın çalışmasının ardından Des Fernandes  kendi tasarladığı mikroiğneleme cihazı ile çalışmalar da bulunmuştur. Bu çalışmaların takibinde 2004 yılında Amerika da özel bir labaratuvarda ilk dermaroller sistemi icat edilmiş ve MTS Roller ismi verilmiştir. MTS roller epidermiste yüzlerce  mikrokanallar açarak tedavinin tattoo cihazına göre çok daha başarılı olmasını sağlamıştır. Dermaroller sistemleri tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaya başladıktan sonra dermarollerların ucundaki iğnelerin vücudun her bölgesinde farklı derinliklere inmesinin gerekliliği ve her seansta ayrı dermaroller kullanma zorunluluğu tedavilerin maliyetlerini arttırmaya başladı. Aynı zamanda dermaroller dakı silindirik yapı üzerindeki titanyum iğneler dönme haraketi esnasında cilde 45 dereclik açıyla temas etmesınden dolayı  uygulama sırasında ciltte yüzeyel laserasyonlar meydana geliyordu .

  Tüm bu handikaplardan dolayı Dermapen icat edilmiştir. Dermapen  elektrikle çalışan ve her uygulama için disposable ucunda 11 adet tıtanyum iğne olan bir cihaz olup saniyede 1300 mikrokanal açabilmektedir. Aynı zamanda cilde temas sürekli 90 derece olduğu için laserasyona sebeb olma ihtimali çok düşüktür. Bu sayede uygulama maliyetleri düşürülmüş ve  mikro iğneleme sisteminin etkinliği arttırılmıştır.

 

 

Copyright Pendik Yaşam ve Güzellik Merkezi © 2015 Tüm Hakları Saklıdır
Mert